Dermatologie

Dermatologie

dermatologie craiova

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate (eczeme, acneea, dermatite, psoriazis, pitiriazis, impetigo, verucile vulgare, vitiligo etc), anexelor pielii – par (alopecii), unghii ( onicomicoze), a mucoaselor adiacente – cavitate bucala si organe genitale (herpes, candidoze) si a bolilor cu transmitere sexuala. Diagnosticul si tratamentul bolilor dermato-venerologice este complex, de cele mai multe ori interdisciplinar, presupunand o mare incarcatura psihologica prin impactul estetic.

Medicul – prietenul meu

Cea mai buna sursă de informare este medicul specialist, singurul care este în măsură să ofere cele mai corecte informații. Orice afecțiune de dermatologie craiova trebuie percepută de pacient ca o boală care trebuie tratată, nu ca o boală rușinoasă. De asemenea, este de menționat că unele modificări tegumentare sunt expresia unor patologii ale organelor interne, în multe situații evaluarea dermatologică poate duce la diagnosticarea și tratarea timpurie a bolii de bază.

Cheia unei consultații reușite se bazează pe relația medic-pacient, dialogul dintre cei doi trebuie să se desfășoare într-un mediu prietenos iar medicul trebuie să ofere suportul necesar în vederea realizării unui examen complet, centrat pe nevoile pacientului.Acesta informat corect și complet cu privire la starea sa de sănătate și atitudinea terapeutică. De asemenea, normele de conduită implică respectarea confidențialității și intimității pacientului . Astfel, examenul de specialitate nu trebuie tratat ca o simplă consultație medicală- pe langă vindecare, satisfacția pacientului trebuie sa fie scopul principal al medicului.